Dantai jissenin SM-mitaleita Yliopiston Taidon joukkueille!

Tänään 8.7. Tampereella osana SM-viikkoa miteltyihin taidon dantai jissenin eli joukkueottelun SM-kilpailuihin lähti peräti kolme joukkuetta Yliopiston Taidosta. Kaikki joukkueet pääsivät Ylelle televisioituihin finaaleihin. Kaksi yliopiston naisten joukkuetta kamppaili keskenään naisten SM-pronssista ja miehet pääsivät samoin pronssimittelöön. 

Jukka Solehmainen, Iiro Toppila ja Jasser Anoschkin ottivat puhtaasti otteluvoitoin 
3-0 Turun Taidoseuran nuorilta taidokoilta pronssin. Jasser nappasi Turun Lauri Luukkoselta peräti ipponin nentai hangetsuatella. Naisten puolella nautittiin aktiivisesta ja monipuolisesta jissenistä, kun ykkösjoukkueen Katja Anoschkin, Päivi Nevalainen ja Lotta Mönkkönen voittivat otteluvoitoin 2-1 Maarit Leppäsen, Ulrika Jakobssonin ja Marianne Malmin. Monet Yliopiston Taidon ottelijat pääsivät siis hienosti näyttämään suorassa tv-lähetyksessä, kuinka taidokkaita seurassamme ollaan! 

Miesten SM-finaalissa nähtiin jännittäviä hetkiä ja kymmenien vuosien kokemusta vastakkain, kun hokein maailmanmestari 20 vuoden takaa, pitkäaikainen maajoukkuevalmentaja Heri Kosonen Kuopiosta ja tuoreempi 2013 jissenin MM-hopeamitalisti ja nykyinen maajoukkuevalmentaja Jani Pylväinen Järvenpäästä olivat vastakkain. Jani voitti ottelun, samoin kuin nuori euroopanmestari 2015 Antti Peltonen itseään merkittävästi kokeneemman, jo 1990-luvulla kilpauransa aloittaneen SM-kisojen vakiomitalistin ja edelleen maajoukkuetaidokan Jere Anttalaisen. 

Eli tällä kertaa nuorempi sukupolvi vei vanhempaa ja kultaa otti luvuin 2-1 Järvenpään Taidoseura Kuopion Taidoseuralta, vaikka arvokisakonkari Antti Korhonen voittikin Jukka Viljasen. Naisten loppuottelussa Järvenpää vei niinikään kultaa ja Jyväskylän Jigotai joutui taipumaan 3-0. Mainittakoon, että Järvenpään naisten voittojoukkueessa otteli myös Yliopiston Taidon kasvatti Laura Pellikka, joten tuttua meininkiä oli sielläkin nähtävissä.

Katso finaalit Yle Areenasta.

Seuraava iso taidotapahtuma onkin sitten Japanin MM-kisatapahtuma Kofussa 27.-31.7., ja sinne lähtee iso joukko myös yliopiston taidokoita.

Kisaraportin kirjoitti ja kuvan otti Lotta Ruokanen.