Suomen Taidon palkitsemistilaisuus 18.11.2017

Suomen Taido Dan -yhdistys juhli 25-vuotista taivaltaan Lahdessa lauantaina 18.11.2017. Tilaisuuden yhteydessä järjestettiin myös Suomen Taidon palkitsemistilaisuus, jossa muistettiin vuoden aikana menestyneitä ja ansioituneita sekä seura- tai liittotason toiminnan pitkäaikaisia puurtajia. Yliopiston Taidon riveistä huomioitiin seuraavat henkilöt:

 

Erityismaininta 2017

Riku Lääkkölä

Riku Lääkkölä on ollut edistämässä taidon siirtymistä sähköiseen kilpailujenjärjestämisohjelmaan ja lisäksi hän on luonut taidolle sähköisen arvostelualusta, jota voidaan käyttää joukkuekilpailuissa. Tämä digiloikan tekeminen on ollut merkittävä askel taidon kilpailutoiminnan kehittämisessä.

Jasser Anoschkin - MM-joukkue 2017

Jukka Solehmainen - MM-joukkue 2017

Katja Anoschkin - MM-joukkue 2017

Lotta Mönkkönen - MM-joukkue 2017

 

Suomen Taidon pronssinen ansiomerkki

10 v seuratoiminnassa (seuran hallitus, harjoitusten aktiivinen ohjaaminen tai muu aktiivinen paikallinen toiminta kamppailulajien edistämiseksi) tai vähintään 5 vuotta Suomen Taidon järjestötoiminnassa (esim. jonkin vastuualueen kehittäminen, valiokunta tai vastaava työ, toiminta liiton hallituksessa tai dan-yhdistyksessä)

Marianne Malm

Marianne Malm on toiminut aktiivisesti oman seuran hallituksessa sekä puheenjohtajana että rahastonhoitajana. Lisäksi hän toimii aktiivisesti harjoitusten ohjaajana sekä osallistuu valmennusryhmän toimintaan ja kilpailuihin. Malm on myös kouluttautunut II-tasolle seuratyön ohessa. Marianne Malm on luottopelaaja, joka toiminut Suomen Taidon johtoryhmässä ja taidon edustajana Suomen Karateliitto ry:n hallituksessa. Marianne Malmin kaltaisia työmyyriä ei ole jonoksi asti. Hän hallitsee niin koulutusten suunnittelun ja vetämisen kuin oheismateriaalien kehittämisen ja tuottamisen lajin harrastajille. Malm on tunnettu aktiivisuudestaan ja pyyteettömästä työstä lajin eteen.

Päivi Nevalainen

Päivi Nevalainen tunnetaan ehkä parhaiten kivenkovana ottelijana (mm. MM-hopea vuodelta 2013 EM-kulta vuodelta 2011 ja Go ju nin jissen -otteluhaasteen selättäminen vuonna 2013). Päivi Nevalainen on kuitenkin toiminut aktiivisesti myös seuratasolla luotsaten Yliopiston Taidoa seuran puheenjohtajana 2008-2009 (mukana hallituksessa hän oli jo vuosina 2004-2005). Päivi Nevalainen on kouluttanut myös liiton leireillä ja on Yliopiston Taidon nykyinen vyökoepuoltaja ja ohjaa harjoituksia aktiivisesti.

Martti Rahkila

Martti Rahkila on positiivisuutta loistava aurinko taidotaivaalla. Martti Rahkilan ehtymätön myönteisyys ja kannustavuus ovat kerrassaan vertaansa vailla. Seuratyössä Rahkila on ollut jo pitkään ja hän on jatkuvasti kehittänyt itseään eteenpäin. Rahkila on kouluttautunut III-tasolle valmentajana ja jakanut osaamistaan myös liiton koulutusrakenteen uudistuksessa. Seuratyön lisäksi Martti Rahkila on antanut korvaamattoman panoksensa taidon www-maailmalle. Rahkila on toiminut sekä liiton pitkäaikaisena webmasterina että myös aina uusien sähköisten ratkaisujen neuvonantajana. Tällä hetkellä Rahkila toimii Yliopiston Taidon dan-jaoston puheenjohtajana.

 

Suomen Taidon hopeinen ansiomerkki

15 v seuratoiminnassa (seuran hallitus, harjoitusten aktiivinen ohjaaminen tai muu aktiivinen paikallinen toiminta kamppailulajien edistämiseksi) tai vähintään 10 vuotta Suomen Taidon järjestötoiminnassa (esim. jonkin vastuualueen kehittäminen, valiokunta tai vastaava työ, toiminta liiton hallituksessa tai dan-yhdistyksessä) tai merkittävä taidon hyväksi tehty ansio

Kirsti Maaniemi

Kirsti Maaniemi on seuran pitkäaikainen vyökoepuoltaja ja vetäjä. Hän on ollut myös mukana  seuran hallituksessa vuosina 1998-2000. Maaniemi on antanut myös panoksensa liitolle toimiessaan Suomen Taidoliiton tiedotusvaliokunnassa. Kirsti Maaniemi on edustanut Suomea seuraavissa arvokilpailuissa: EM1999, MM2001, EM2003, MM2005. Lisäksi hän on toiminut Suomen Taido Dan-yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2012 lähtien. Maaniemi on Yliopiston Taidon kunniajäsen.

Tuomas Kosonen

Tuomas Kosonen toimi Yliopiston Taidon puheenjohtajana vuosina 2003-2005 (ja hallituksessa 2001-2002 sekä dan-jaoston puheenjohtajana useamman vuoden). Hän on edustanut Suomea seuraavissa arvokilpailuissa: MM2005, EM2007 ja MM2009. Kosonen asui Englannissa 2007-2008, jolloin kävi Oxfordissa sensei Lars Larmin oppilaana ja nuorempien englantilaisten taidokoiden opettajana. Kosonen on määrätietoisella otteellaan vienyt taidossa eri osa-alueita eteenpäin. Sen lisäksi, että hän on toiminut aktiivisesti omassa seurassaan, hän on antanut suurenmoisen tuen Porvoon Taidoseuran alkutaipaleelle. Omassa seurassaan Kososella oli vahva ote nimenomaan korkeampien vyöarvojen osaamisen sekä liittotasolla Taido Core -konseptin kehittämisessä ja taidon valkokuvauksessa. Kosonen luotsasi Suomen Taidoliiton yhdentymisen Suomen Karateliiton kanssa puheenjohtajakaudellaan 2010-2013 ja jatkoi vielä Suomen Taidon puheenjohtajana vuosina 2013-2016. Yliopiston Taidon kunniajäsen.

Tommi Pehkonen

Tommi Pehkonen on toiminut seurassaan ahkerana vetäjänä ja hän toimi myös seuran hallituksessa vuonna 2002. Aktiivisena kilpailijana hän on useasti osallistunut kilpailuihin ja Pehkonen edusti Suomea vuoden 2013 MM-kilpailuissa Helsingissä sekä yksilö- että joukkuelajeissa.

Lotta Ruokanen

Lotta Ruokanen on tehnyt korvaamatonta työtä niin seura- kuin liittotasollakin taidon eteen. Lotta Ruokanen tunnetaan jäsenlehti Kamaen äitihahmona ja toimi sen päätoimittajana vuosina 2002-2003. Lotta Ruokanen toimi vuosina 2007-2014 Suomen Taidoliiton hallituksessa vuosina 2007-2013 ja vastasi tuolloin liiton viestinnästä. Ruokanen on tehnyt merkittävän työn taidon tunnettuuden lisäämiseksi vuosien varrella. Hän oli mm. liiton seuratoiminnan koulutuksen kehittäjä ja kouluttaja vuosina 2005-2012. Lisäksi hän toimi liiton vara-pj:na. Seurapuolella aktiivisen ohjaustoiminnan lisäksi Ruokanen on ollut mukana käynnistämässä PoliTaidon toimintaa Otaniemessä 1997. Hän toimi myös Yliopiston Taidon puheenjohtajana vuosina 1999-2002. Maajoukkueessa Ruokanen edusti Suomena MM-kilpailuissa vuonna 2005. Yliopiston Taidon kunniajäsen.

 

Suomen Taidon kultainen ansiomerkki

20 v seuratoiminnassa (seuran hallitus, harjoitusten aktiivinen ohjaaminen tai muu aktiivinen paikallinen toiminta kamppailulajien edistämiseksi) tai vähintään 15 vuotta Suomen Taidon järjestötoiminnassa (esim. jonkin vastuualueen kehittäminen, valiokunta tai vastaava työ, toiminta liiton hallituksessa tai dan-yhdistyksessä) tai erityinen ja poikkeuksellinen taidon hyväksi tehty ansio

Tuomas Luttinen

Tuomas Luttinen aloitti Helsingin Taidossa 1993, mutta siirtyi nopeasti 1995 perustettuun Yliopiston Taidoon. Oli yksi PoliTaidon perustajista Otaniemessä 1996. Luttinen on pitkän linjan taidoka ja vetäjä sekä ahkera Ruotsin taidoleirien kävijä. Käynnisti jo vakiintuneen taidotoiminnan Saksassa 2011 muutettuaan Lyypekkiin. Yliopiston Taidon kunniajäsen.

Marko Havu

23.10.1998 Suomen Taidoliiton hallituksen kokouksessa esitettiin uusi jäsen seuraavasti: ”Marko Havu istui ensimmäistä kokoustaan ja hänet esiteltiin. Puheenjohtaja toivotti Markon tervetulleeksi. Jari (Tuominen) evästi uutta jäsentä kertomalla, että työtä on, mutta onneksi siinä on se hyvä puoli, että se ei lopu. Marko vaikutti jo tässä vaiheessa kokousta älynneensä asian.” Tuosta kokouksesta lähtien Marko Havu on kuulunut vahvasti Suomen Taidon peruskiveen. Hän on luotsannut liiton koulutustoimintaa ja ollut kiinteä osa Suomen Taidoliiton ja Suomen Taidon luottamushenkilöstöä vuosina 2006-2016. Hän on antanut monipuolisen osaamisensa lajiin niin koulutus-, tuomari kuin seuratoiminnankin käyttöön. Marko Havu on poikkeuksellinen sekoitus malttia, räjähtävyyttä sekä muuntautumiskykyä. Pitkäjänteisyytensä ansiosta hän on arvokas asiantuntija, koska tuntee laajasti taidokentän eri ulottuvuudet ja tiukassa paikassa, jossa tarvitaan läsnäoloa ja välitöntä toimintaa, on hän myös osoittanut olevansa mies paikallaan. Seurapuolella Marko Havu on toiminnut Jigotain taidojaoksen puheenjohtajana vuosia ja hän oli myös käynnistämässä PoliTaidon toimintaa Otaniemessä 1997. Kuriositeettinä mainittakoon, että Marko Havu on myös suunnitellut Yliopiston Taidon logon (hihamerkin). Havu on edustanut Suomea seuraavissa arvokilpailuissa: MM2001, EM2003, MM2005, EM2007. Marko Havu on Yliopiston Taidon kunniajäsen.

 

Lue koko lista palkituista ja tarkemmat perustelut Suomen Taidon uutisesta.