Treenit keväällä 2020 / Spring training 2020

Summary in English below

Oikein hyvää uutta vuosikymmentä! Pienen joulutauon jälkeen on aika siirtyä kevään treeniohjelmaan. Kokoustelimme ohjaajien kanssa joulukuun puolessä välissä ja analysoimme syksyä ja suunnittelimme kevättä.

Treenit jatkuvat Porthaniassa tuttuina aikoina

  • ti 20:30-22 Yhteistreenit (tatamit kannettava lattialle ja takaisin varastoon)
  • pe 18:30-20 Core & Skills (tatamit kannettava lattialle ja takaisin varastoon)
  • la 15:30-17 Vapaaharjoitus (tatamit kannettava lattialle, jos eivät siellä jo ole, ja takaisin varastoon)
  • su 13-15 Vapaaharjoitus (tatamit kannettava lattialle, jos eivät siellä jo ole, ja takaisin varastoon)

Yhteistreenit tiistaisin suunnitellaan core-ohjelman rungon pohjalta, kun taas perjantaisin on luvassa erilliset skills- ja core-harjoitukset. Näissä skills-harjoituksissa vuorotellaan doko ja seigyo-teemoja. Doko-harjoituksissa on luvassa ainakin perustekniikkaa ja hokeita, seigyo-treeneissä puolestaan unsokua ja jissen-harjoittelua. Unshinia pyritään tuomaan tarjolle pieninä annoksina aina kun mahdollista.

Kevään (ensimmäinen) core-startti on tiistaina 28.1.2020 johtuen mahdollisesta budotammikuu-tapahtumasta. Heti kauden alkuun 3.1.2020 on tarjolla mahdollisuus opetella ja kerrata hokeita sinisestä vyöstä ylöspäin.

Aiheet, vetäjät, avaimet ja muut olennaiset tiedot löytyvät tuttuun tapaan treenikalenterista. Kauden kokonaiskuva löytyy myös omalla sivullaan. Perinteistä poiketen halusimme jättää loppukevääseen pelivaraa virittää treenisisältöjä kuluvan kauden perusteella ja tarpeiden mukaan. Niinpä toukokuun ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon vaan siitä sovitaan erikseen.

Niinkuin aina, palautetta treeneistä samoin kuin toiveita ja ideoita otetaan mielellään vastaan. Niitä voi laitella ihan anonyymisti lomakkeella! Seuraavan kerran käymme ohjaajien kanssa palautetta yhdessä läpi huhtikuussa.

Reippain terveisin,
Martti
Dan-jaoston pj
Yliopiston Taido

 

Spring training

Happy new decade! After the christmas break it is time to start the spring taido training. In our instructor meeting in the beginning of December we analyzed the autumn period and planned the spring term.

Training continues at the usual hours:

  • Tue 20:30-22 Combined training (core + skills)
  • Fri 18:30-20 Core & Skills
  • Sat 15:30-17 Free training
  • Sun 13-15 Free training

The combined training on Tuesdays are based on the core programme, whereas on Fridays there will be separate core- and skills-training. These skills trainings will alternate between doko and seigyo. In Doko training the focus will be in basic techniques and hokei, in Seigyo training the focus is on unsoku and jissen. Unshin training will be included as much as possible in short sessions.

The (first) spring core start will be on Tuesday 28.1.2020 due to possible "Budo January"-event. There will be an opportunity to learn and practice hokei immediately the christmas break on 3.1.2020 (blue belts and above).

Exact times, topics, instructors, keys etc. can be found in the training schedule. This time we also wanted to have some room for tuning the training programme based on spring experiences and needs. Therefore the programme for May will be decided later.

As usual, all feedback is greatly appreciated and can be given autonomously. We will go through feedback in our next instructor meeting in April.

Cheers,
Martti
Chairman of the instructors
Helsinki University Taido Club