UniDojo Open - vuoden päättävä salikilpailu käytiin rennoissa tunnelmissa

Päätuomari Tuomas Kosonen avasi kilpailut avauspuheellaan. Kosonen kertoi, että hokeissa kiinnitetään huomiota erityisesti perustekniikoihin ja jissenissä unsokuun. Lisäksi uutena kilpailulajina UniDojo Openissa oli yaku-soku-soutai, joka on ennalta suunniteltu ottelu kahden ottelijan välillä. Myös siinä kiinnitettiin huomiota unsokuun ja tekniikoiden muotoon. Tuomarilinja oli siis taidon peruspilareihin keskittyvä, mikä kuvastaakin UniDojo-kilpailujen ajatusta rennoista ja matalankynnyksen salikilpailuista. UniDojo Openista on pyritty tekemään kilpailut, joissa ensikertalaisetkin pääsevät helposti mukaan harjoittelemaan kilpailemista.

Ensimmäistä kertaa kilpailuihin osallistunut Teea Paasi kommentoi kokemustaan: "Kokonaisuudessaan kilpailuista jäi todella hyvä mieli. Erityisesti jissen onnistui mielestäni hyvin ja olin tyytyväinen suorituksiini. Voisin hyvinkin kuvitella, että lähden myöhemminkin kisoihin, nyt kun sain mukavan alun tähän kilpailemiseen."

Vaikka kilpailut olivatkin rennot ja pienimuotoiset, ei niiden järjestäminen ollut aina niin rentoa. Ensimmäistä kertaa kilpailuja järjestänyt Maarit Leppänen Yliopiston Taidosta kommentoi: "Kilpailujen järjestäminen jännitti ja erityisesti tuomarien saaminen kilpailuihin oli aluksi haastaavaa ja hieman stressaavaa. Lopulta saimme kuitenkin loistavat tuomarit kilpailuihin ja kisapäivänä kaikki sujui hienosti. Nyt kilpailujen jälkeen olo on helpottunut ja iloinen."

Lisähaastetta järjestelyihin toi uuden sähköisen kilpailukaaviojärjestelmän (Kihapp) testaaminen. Järjestelmä toimi kuitenkin hyvin, ja kilpailujen edistyminen saatiin reaaliajassa Internetiin. Suosittelemme järjestelmän käyttöönottoa myös tuleviin cup-kilpailuihin.

Pienistä jännittämisistä ja hermoiluista huolimatta kilpailut sujuivat hyvin: aikataulusta oltiin jopa edellä, isompia loukkaantumisia ei tullut ja ilmapiiri oli kannustava. Kaiken kaikkiaan siis todella onnistuneet kilpailut, joiden jälkeen on hyvä jatkaa yhdessä taidoporukan kanssa Yliopiston Taidon järjestämiin pikkujouluihin.

Kilpailujen tulokset ovat näkyvillä Kihapp-sivustolla.

Iiron voittotekniikka