Uusi vuosi ja uusi treenikonsepti

Huikean ja tapahtumantäyteisen MM-kisavuoden jälkeen on hyvä hetki lähteä kokeilemaan jotain uutta. Niinpä kehittelimme vetokokouksessa 11.12.2017 uudenlaisen harjoittelukonseptin, jota lähdemme kokeilemaan nyt keväällä 2018.

Keväällä 2018 seura järjestää säännnöllisesti neljänlaisia treenejä:

1. Core-treeneissä harjoitellaan taidon perusasiat, jotka muodostavat pohjan myöhemmälle harjoittelulle. Lisäksi kehitetään fyysisiä ominaisuuksia kuten voimaa, kestävyyttä, nopeutta ja liikkuvuutta tasolle, joka mahdollistaa vaativamman harjoittelun. Myös akrobatiaa harjoitellaan säännöllisesti.

Core-treenit sopivat kaikille, mutta ne on suunnattu erityisesti uusille harrastajille ja lajia vähän aikaa harrastaneille (valko- ja sinivöiset). Tauolta palaaville tai muillekin halukkaille core mahdollistaa perusasioiden kertaamisen ja kunnon kohottamisen. Core-harjoittelussa pyritään varmistamaan myös riittävä osaaminen ensimmäisiä vyökokeita ajatellen.

2. Soveltavissa treeneissä (Skills) nimensä mukaisesti sovelletaan (jo hallussa olevia) taidon perusasioita ja syvennetään osaamista entisestään. Harjoittelun aiheet ammennetaan taidon teoriasta ja kootaan muutamien treenien mittaiseksi jatkumoksi. Skills-treenit sopivat värillisille vöille pääasiassa vihreästä ylöspäin. Mitään ehdotonta vyörajaa
ei ole tarkoitus asettaa, mutta treenaajien on tärkeä tiedostaa, että soveltavissa treeneissä ei keskitytä perusasioihin.

3. Fight Club treenit muodostavat jissen-oppimisalustan, jossa on mahdollista kehittää jissen-osaamistaan omalla
tasollaan mm. tuomaroitujen otteluiden muodossa.

4. Vapaatreenit tarjoavat mahdollisuuden harjoitella yksilöllisten tarpeiden mukaan

Lisäksi järjestetään myös yksittäisiä treenejä ja tapahtumia eri teemoista mahdollisuuksien mukaan. Vuosi esimerkiksi käynnistetään uusi vuosi, uusi hokei-teemalla, jolloin tammikuun alussa on erinomainen mahdollisuus opetella uusi hokei omaa harjoittelua silmälläpitäen.

Saadussa palautteessa toivottiin mm. soveltavaa tengi/akrobatiaharjoittelua. Tämä pyritään huomioimaan skills-treeneissä esimerkiksi tenkain muodossa.

Miksi muutetaan?

Muutoksen taustalla ovat erityisesti vetäjien havainnot siitä, että nykyinen treenijaottelu core- ja skills- treenien välillä ei ole mahdollistanut riittävää perusasioiden harjoittelua. Toisaalta tasoerojen laaja skaala on kovin haasteellinen sekä treenien suunnittelun että kehittymisen tueksi tarvittavan palautteen antamisen näkökulmasta.

Koskeeko muutos minua?

Jos olet aloittanut taidon syksyllä 2017, harjoittelu jatkuu tutussa core-muodossa. Jos olet aloittanut jo aiemmin, voit valita minkätyyppiseen harjoitteluun haluat keskittyä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että perusasioiden (kamae, unsoku, perustekniikat ja liikkeiden yhdistäminen) hyvä hallinta on välttämätöntä kehittymiselle jatkossa.

Miten voin vaikuttaa?

Uutta mallia kokeillaan nyt keväällä 2018 ja sen onnistumista arvioidaan kevään vetokokouksessa huhti-toukokuussa. Analysoimme vetokokouksessa aina paitsi saatua palautetta myös seuran treenitoimintaa hieman pidemmälläkin
perspektiivillä. Voit antaa palautetta anonyymisti verkkolomakkeella tai suoraan vetäjille ihan milloin tahansa.

Treeni-iloa, nähdään tatameilla!

Mara

Dan-jaoston puheenjohtaja

 

Treeniajat

Ti
18:30 - 20:00 (Core & Skills)
Pe
20:00 - 21:30 (Core & Skills)
La
15:00 - 16:30 (vapaa)
Su
11:45 - 13:15 (vapaa)