Terveysturvallisuussuunnitelma

Terveysturvallisuussuunnitelma - Yliopiston Taido ry

Taido on kamppailulaji ja kiinnitämme aina harjoittelun turvallisuuteen erityistä huomiota.

Korona-aikana noudatamme harjoituksissa lisäksi seuraavia terveysturvallisuuteen liittyviä sääntöjä turvallisuuden varmistamiseksi:

  1. Seuran järjestämiin harjoituksiin voi osallistua vain terveenä ja oireettomana. Mikäli epäilet altistuneesi koronavirukselle, harjoituksiin EI voi tulla. Vastuu tästä on jokaisella aikuisharjoittelijalla itsellään ja junioriharjoittelijoiden huoltajilla.

  2. Kaikkiin aikuisten harjoituksiin on pakollinen ennakkoilmoittautuminen nimenhuuto.com-palvelussa. Näin varmistamme, että voimme altistumistilanteessa kontaktoida harjoittelijoita. Vastuu ilmoittautumisesta on jokaisella aikuisten harjoituksiin tulijalla. Uudet aikuisharrastajat alkavat käyttää nimenhuuto-palvelua heti, kun ovat saaneet siihen ohjeistuksen. Junioreiden ei tarvitse ennakkoilmoittautua omiin harjoituksiinsa, ohjaajat pitävät kirjaa junioriharjoitusten kävijöistä.

  3. Harjoituksiin saavuttaessa ja niistä poistuttaessa huolehditaan käsien ja jalkojen hygieniasta.

  4. Yski tai aivasta hihan/käsivarren yläosaan, älä käsiisi tai muita harjoittelijoita kohti. Käytä niistämiseen kertakäyttönenäliinaa ja laita käytetty liina välittömästi roskiin. Muista puhdistaa kätesi niistämisen jälkeen ennen harjoituksiin paluuta.

  5. Harjoituksissa käytettävät välineet on puhdistettava käytön jälkeen pyyhkimällä ne desinfiointisuihkeella. Kaapelitehtaalla tatamit pyyhitään puhdistusaineella harjoitusten jälkeen.

  6. Suosittelemme aikuisille kasvomaskin käyttöä sisätiloissa ennen ja jälkeen harjoitusten. Huomioithan, että harjoituspaikka (Kaapelitehdas/Porthania) voi edellyttää maskin käyttöä tiloissaan. Harjoitusten aikana ei tarvitse käyttää maskia.

  7. Suosittelemme harrastajille koronarokotusten ottamista ja Koronavilkun käyttöä.

  8. Mikäli sinulla todetaan COVID-19-tartunta ja olet osallistunut seuran harjoituksiin tartunnan toteamista edeltävän kahden viikon aikana, tulee tästä ilmoittaa viipymättä sähköpostitse (korona@yliopistontaido.fi). Sähköpostia hallinnoi seuran hallitus.