Junioriharjoitukset

Junioritreenit kesätauolla, harjoitukset jatkuvat taas 27.8.2022. Hyvää kesää!

Harjoitussali: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 4.kerros, Awase Aikidon sali. Sisäänkäynti viikonloppuisin C-oven kautta.

Taido on kamppailu-urheilulaji, jossa yhdistyvät vanhat japanilaiset perinteet ja nykyaikainen liikunta. Taidon päämääränä on kehittää harrastajansa kuntoa, reaktiokykyä, notkeutta ja keskittymiskykyä.

Harjoitukset

Taido Kids -juniorit harjoittelevat kerran viikossa lauantaisin Kaapelitehtaalla klo 12-14:

  • klo 12:00-13:15 kaikki juniorit yhdessä (myös uudet aloittajat)
  • klo 13:15-14:00 raita- ja värivöiset juniorit

Ryhmässä harjoittelevat yhdessä ja eriytetysti 8-15-vuotiaat. 

Harjoitukset seuraavat ennalta suunniteltua ohjelmarunkoa, jonka lisäksi jokainen ohjaaja antaa aina harjoituksiin oman säväyksensä. Ohjaus ei ole massaopetusta, vaan treeneissä saa hyvää, henkilökohtaista ohjausta ja kukin saa kehittyä omaan tahtiinsa. 

Aikuisten harjoituksissa juniori voi alkaa käymään 14-15-vuotiaana, junioritoiminnan vastuuhenkilön päätöksellä riippuen yksilön taitotasosta.

Otamme uusia harjoittelijoita mukaan joka harjoituksessa. Kaksi ensimmäistä kertaa on mahdollista tehdä tutustumiskäynteinä. Vanhemmat ovat aloituskerralla tervetulleita seuraamaan harjoituksia!

Noudatamme valtakunnallista juniorien vyöjärjestelmää, jossa vyö on todistus, että harjoittelija on osoittanut osaamistaan. Junioreiden vyöjärjestelmässä on eri värisiä raitavöitä (valkoinen vyö sinisellä, vihreällä, ruskealla ja mustalla raidalla) ja raitavyöhön suoritetaan mon-merkki ennen uutta raitavyön väriä. Juniorina voi suorittaa aikuistenkin vyöarvoja, mutta suorittamisesta päättää seuran vyökoepuoltaja. Mon- ja raitavyökokeita pidetään salilla yleensä kauden päätteeksi.

Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi harjoituksissa on noudatettava oheisia terveysturvallisuusohjeita.

Varusteet

Uudelle aloittajalle varusteiksi sopivat hyvin tavalliset sisäliikuntavarusteet. Harjoitellessa ei käytetä jalkineita eikä sukkia, mutta pukuhuoneesta saliin on hyvä kulkea sandaaleissa tms. jolloin jalat pysyvät puhtaampina. Pese jalat ennen harjoituksia ja ota kello ja korut pois harjoitusten ajaksi. Juniorit selviävät pitkään hyvin myös edullisella karate-asulla ilman taidohakamia. Yhteisiä pukutilauksia tehdään yleensä muutaman kerran vuodessa.

Seuran jäseneksi liittyminen, maksut ja vakuutus

Edellytämme Taido Kids -harjoituksissa kävijöiltä:

  • seuran jäsenmaksua (20 e/kalenterivuosi),
  • kausimaksua (kevätkausi 1.1.-31.5.2022 60 e)
  • Suomen Karateliiton harrastajalisenssiä (10 e/kalenterivuosi) tai kilpailulisenssiä (20 e/kalenterivuosi) ja
  • kamppailulajit kattavaa vakuutusta(*).

Ensimmäisissä harjoituksissa kerätään junioriharjoittelijoiden ja huoltajien yhteystiedot, jonka jälkeen saatte sähköpostitse tarkemmat ohjeet seuran jäseneksi liittymisestä sekä jäsenmaksun, kausimaksun ja lisenssin maksamisesta ja mahdollisen vakuutuksen hankkimisesta. 

*)Lisenssin oston yhteydessä voi hankkia kamppailulajiharrastajalle räätälöidyn Sporttiturva-vakuutuksen, mikäli harjoittelijalla ei ole muuta kautta omaa kamppailulajit kattavaa vakuutusta. Uusille junioriharrastajille suosittelemme keväälle 2022 Peruskurssivakuutusta (30 e) ja jatkaville junioriharrastajille ikäluokan mukaista vakuutusta: lapset (syntynyt 2010 tai myöhemmin) 39 e tai nuoret (syntynyt 2004–31.12.2009) 116 e.

Yhteystiedot

Junioritoiminnan yhteyshenkilönä toimii Martti Rahkila, 04 junioritoiminta@yliopistontaido.fi

 

Tervetuloa mukaan!

Taidossa harjoitellaan myös näyttäviä hyppypotkuja