Photo by Suomen Taido

Taido on monipuolinen ja ketterä kamppailulaji, jossa lyönti-, potku- ja kaatotekniikoissa hyödynnetään koko vartalon voimaa. Lajin erityispiirteenä ovat myös permantovoimistelusta tutut voltit, kuperkeikat ja kärrynpyörät. Taido on haastava ja hauska kamppailulajiharrastus, jossa voi edetä maajoukkuetasolle saakka.

Kaipaatko uusia haasteita? Haluatko nähdä mihin kehosi pystyy?

Taido Coren kevään 2017 kurssi alkaa 18.9 klo 20.30 UniDojolla osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 25, 00260 Helsinki. Kurssille ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Riittää, että tulet paikalle!

Core-kurssilla kehitetään seuraavia osa-alueita:

  • taidotekniikoiden perusteet: lyönnit, potkut ja torjunnat
  • taidoliikkumisen perusteet ja asennot
  • kehonhallinta: kuperkeikat ja kärrynpyörät
  • lihaskunto

Harjoittelu

Core-kurssin harjoitusajat: maanantaisin klo 20:30-22 ja keskiviikkoisin klo 19-20:30.

Taido Core jakaantuu kolmeen noin kuukauden tai yhdeksän harjoituksen jaksoon, jotka jakautuvat taidon perusharjoittelun keskeisiin sisältöihin. Jaksot toimivat itsenäisinä eli niitä ei tarvitse käydä tietyssä järjestyksessä. Kolmen kuukauden ja 25 harjoituskerran jälkeen on mahdollista osallistua tasokokeeseen, joka mittaa lajin keskeisimpien osa-alueiden hallintaa. Tasokokeen läpäistyään voi siirtyä seuran Taido Skills -harjoitusryhmään, jossa tulevat tutuiksi myös ensimmäiseen vyökokeeseen kuuluva liikesarja (hokei) ja otteluharjoite (kobo).

Varusteet

Varusteiksi tarvitset verkkarit, T-paidan ja juomapullon. Harjoitteluun ei tarvita jalkineita, mutta pukuhuoneesta saliin on hyvä kulkea sandaaleissa tms. jolloin jalat pysyvät puhtaampina. Jätä kellot ja korut pukukaappiin.

Maksut

Taido Core-kurssia voi kokeilla ilmaiseksi 2 viikkoa, jonka jälkeen maksetaan aloitusajankohdan mukainen jäsenmaksu: syyskaudella aloittavat maksavat 45/75 € (koko vuosi) ja kevät- tai kesäkaudella aloittavat 30/45 € (ns. puolivuotismaksu). Opiskelijat maksavat alemman hinnan.

Harrastaaksesi tarvitset myös lisenssin, jonka saat ostettua Suomen Taidon kautta. Harrastajalisenssi (H-lisenssi) on voimassa koko lisenssikauden, kurssilisenssi vain 6 kk. Jos sinulla on oma vakuutus, joka kattaa kamppailulajit, niin voit maksaa pelkän lisenssiosan (vakuutukseton lisenssi). Lisätietoja lisensseistä saat Suomen Taidon sivuilta.

Lisätietoja

Kysy lisää Core-kurssista: Kirsti Maaniemi, kmaaniemi (at) gmail.com

Liity seuran sähköpostilistalle, joka on seuran tärkein tiedotuskanava, lähettämällä sähköposti osoitteeseen jasenet+subscribe@yliopistontaido.fi


Lue lisää Taido Coresta